Manifestul unirii – Dai voință iei putere! Cum să ne unim prin asumare și fapte!

„Ca și o casă, un nou sistem se construiește pornind de la fundație.
Când ai fost cucerit în zeci și sute de ani, eliberarea cere unire, fapte și timp.”

 
Adevărata unire se face atunci când și tu îți asumi ce ești, ce nu ești, ce poți fi și mai ales când te străduiești să faci zi de zi fapte care să împlinească asumarea, oricât de greu ar fi.

După mulți ani de încercări am aflat care sunt adevăratele piedici atunci când vrem să ne unim și nu reușim, sau după o scurtă „unire” ne risipim și cădem în dezamăgiri.

Primul fapt este că nu putem fi uniți dacă nu avem aceleași valori și principii. Putem avea același scop, aparent aceleași obiective, putem face acțiuni împreună, dar de îndată ce descoperim că nu avem valori comune intrăm în conflict cu ceilalți și chiar dacă orgoliul nostru este mai mic, nu putem tolera în fapt lipsa valorilor comune.

Chiar și când găsim oameni cu valori comune ne oprim în fața altei piedici. Odată începute pregătirile pentru fapte care să ducă la atingerea scopului descoperim că fiecare poate avea o viziune diferită și mai mult ține atât de mult la ea încât uită de logică, de raționament, de experiență, sau de lipsa ei.

Să presupunem că cele două piedici de mai sus au fost depășite și suntem gata să trecem la fapte, dar de îndată apare a treia. Fiecare om azi are un mod de viață destul de diferit de ceilalți și chiar dacă valorile ne sunt aceleași, nu am avut încă prilejul să ne aliniem modul de viață conform acestor valori cu ceilalți. De aici apare piedica disponibilității de a sacrifica „confortul personal”, implicit relația cu familia, prietenii, colegii etc.
A „sacrifica” nu înseamnă că distrugem tot în jurul nostru ci că ne asumăm riscul de a nu fi înțeleși, de a găsi căi noi de stabilizare a relațiilor personale și a traiului material.
Când aproape am putea spune că suntem uniți apare și ultima piedică care de fapt se regăsește în toate celalte de mai înainte. Mijloacele materiale care sunt necesare realizării obiectivelor care duc la atingerea scopului, resursele financiare în principal și logistica.

Văzând acestea, prin experiențele noastre în încercările de a ne uni, ajungem să ne dezamăgim și de cele mai multe ori ne oprim din a mai face ceva. De aceea suntem azi aici, dorindu-ne unire în cuget și-n simțiri, dar aproape fără să facem nimic concret pentru a o obține.

Am ajuns la aceste concluzii după mulți ani de experiențe, ceea ce înseamnă că am rămas consecvenți și cu conștiința legată de același scop, deși am întâmpinat aceste piedici în mod repetat.

Să nu mai punem „carul înaintea boilor”, căci ordinea lucrurilor care duc la rezultate trebuie să fie firească.

Vrei unire? Fă unire!

Iată ordinea firească a pașilor de urmat pentru a fi uniți ca popor creștin-ortodox în vederea împlinirii scopului de a ne proteja viețile noastre și mai ales ale copiilor noștri în aceste vremuri cu grele încercări:

1. Îți răspunzi sincer dacă ai valorile și principiile pe care le găsești aici…

2. Îți asumi și cauți cel puțin un om din localitatea ta, sau cel mai aproape posibil, care să aibă aceleași valori și principii, vorbiți față în față și vă ajutați să puteți parcurge următorii pași.

3. Atât tu cât și cei pe care i-ai găsit, întâlniți-vă cu cei care vă îndeamnă să ne unim și sunt deja uniți ca un mic nucleu ce a rezistat peste ani.

4. Echilibrați-vă viziunea proprie despre modul de a acționa după experiența și rezultatele personale, după rezultatele sau parcursul celorlați, logic, rațional, dar mai ales prin acceptarea soluției care are cei mai mari sorți de reușită. Întotdeauna țineți cont că ce este prea ușor sau rapid are și minusuri care costă mai mult decât lucrul făcut temeinic în timp.

5. Aduceți-vă modul de viață în adevăr cu valorile și principiile pe care vi le-ați asumat. Faceți totul treptat, pregătind fiecare pas pentru a nu vă tulbura familia, copiii, prietenii. Astfel puteți descoperi că prin puterea exemplului cei din preajma voastră vă devin părtași. Nu impuneți niciodată nimic.

6. Învățați și practicați economia timpului. Sunt atâtea lucruri inutile, unele nocive, pe care le facem pe parcursul unei zile, care pot fi înlocuite cu activitățile pentru îndeplinirea scopului. Un călugăr spunea că în zilele noastre cea mai mare înșelătorie a diavolului este să ne păcălească și să pierdem timpul.

7. Gândiți și propuneți soluții materiale pentru îndeplinirea obiectivelor. Porniți acțiunile doar după ce sunteți siguri că v-ați asigurat mijloacele necesare și continuitatea lor. Oferiți-vă cu tot ce puteți prin fapte concrete și contribuție materială. Nu așteptați să vi se ceară, căci atunci nu sunteți în adevăr cu valorile și principiile pe care vi le-ați asumat.

Așa să ne ajute Dumnezeu !

„UNITATEA POPORULUI” ESTE O ASOCIERE CONSTITUŢIONALĂ (ART. 40 DIN CONSTITUȚIA ROMÂNIEI), FĂRĂ PERSONALITATE JURIDICĂ (ART.5, ALIN. 2 DIN O.G. 26/2000)

Asociația „Unitatea Poporului” are ca obiectiv și înființarea ca persoană juridică.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.